پان، کراک ، نورجیزک را بشناسید - خبر روز
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اگر بر دشمنت دست یافتى بخشیدن او را سپاس دست یافتن بر وى ساز . [نهج البلاغه]
امروز: پنج شنبه 103 آذر 8
پان، کراک ، نورجیزک را بشناسید

پان، کراک، نورجیزک مواد صناعی جدید مواد مخدر هستند که خانواده ها بایستی برای پیشگیری از اعتیاد جوانان آنها را بشناسند .

بدیهی است که قاچاقچیان مواد مخدر برای بدست آوردن بازار فروش بهتر هر روز از روشها و تکنیکهای جدیدی بهره می جویند که از آن جمله تغییر در نوع و الگوی مصرف مواد است،به نحوی که امروزه شاهد تولید موادی هستیم که به اشکال مختلف و اسامی اغواکننده بویژه برای قشر نوجوان و جوان وارد بازار می شوند.

مواد مخدر جدید گام به گام با پیشرفتهای مثبت امروز در خلاف جهت افزایش می یابند و متاسفانه ترک اعتیاد آنها بسیار دشوار تر از مواد مخدر دوره های پیشین است.

متخصصان و کارشناسان در تمامی دنیا به این نتیجه دست یافتند که راههای پیشگیری از اعتیاد به مواد یاد شده بسیار راحت تر و کم هزینه تر از درمان است.

خانواده ها به عنوان مهمترین نهاد اجتماعی نقش بسیار مهمی در جلوگیری از اعتیاد نوجوانان و جوانان را دارا هستند.

امروز مواد جدیدی چون پان، کراک ، کریستال ، پنیر، کوکایین ، نورجیزک و... در قالب کلاسی بیشتر روح و جسم جوانان پاک کشور را تهدید می کند.

" پان " یکی از این مواد است که از طریق مرزهای شرقی وارد کشور می شود که به نامهای ناس ، ناس خارجی، پان پاکستان، پان عربی، راجا، ویتامین ، ناس افغانی ، ملوان زبل، نیسوار، پان اسفناج ، گوتکا، تایتانیک ، خوشبوکننده دهان و ...مشهور است.

دکتر " سعید سادات منصوری " در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ماده در اشکال مختلف بصورت پودر، پاستیل، قرصهای مکیدنی، یا جویدنی و تحت عنوان خوشبو کننده دهان با طعم های مختلف از جمله نعناع یا ادویه معطر و با قیمت بسیار ارزان بین 500تا سه هزار ریال در بسته بندیهای زرورق آلومینیومی و گاه داخل دستمال کاغذی کوچک عرضه می شود.

وی اظهار کرد: از دست دادن تعادل رفتاری و حرکتی ، حالت سبکی سر، افسردگی، بی قراری خستگی، افزایش اشتها، اختلال خواب ، افزایش تعریق،افزایش بزاق ، پرخاشگری ، اضطراب ، حالت شادی کاذب علایم مصرف این ماده ی مخدر است.

وی تصریح کرد: با گذشت زمان این ماده ی مخدر دیگر نیازهای روحی و جسمی فرد را تامین نمی کند و به همین دلیل فرد معتاد ، رفته رفته به سمت مصرف مواد مخدر سنگین تر گرایش پیدا می کند.

منصوری افزود: احتمال سرطان دهان و حنجره ، عوارض قلبی - عروقی و مشکلات تنفسی، پوسیدگی دندان و بیماری لثه، بروز مشکلات گوارشی و افت تحصیلی از عوارض ناشی از مصرف ماده ی یادشده است.
وی تاکید کرد: پیشگیری ، درمان دارویی و درمان غیردارویی شامل مشاوره فردی،گروهی، خانواده و گروههای خودیاری از راههای درمان اعتیاد به ماده مخدر پان است.

در سالهای گذشته به علت نفرت عمومی از مصرف هروئین و ترس از عوارض خطرناک آن ، مصرفش محدود و روبه کاهش بوده ، اما امروز با تغییر نام هروئین به شکار اژدها ، اشک خدا، غبار فرشته و در نهایت کراک عده ی زیادی از جوانان جذب نام فریبنده آن شدند.

" کراک" واقعی یک ماده ی محرک و شکل خالص و قلیایی کوکایین است اما چنانچه در ایران به کراک شهرت یافته ، همان هرویین فشرده است که اغلب در ترکیب با مواد روانگردان ، اسیدهای قوی ، آمونیاک ، داروهای محرک ( آمفتامین ) و ...دیده می شود.

هروئین موجود در کراک بسیار فشرده و غلیظ شده است و مصرف کراک بسیار خطرناک تر از مصرف هروئین است .
توجه کنید: شنیدن صدای فندک زدنهای مکرر در سرویس بهداشتی ، خانواده را باید مشکوک به مصرف این ماده کند.

سرخوشی و سپس بی تفاوتی ، کج خلقی، اختلال قضاوت، تهوع و استفراغ، خشکی دهان، کاهش فشار خون، کاهش وزن، گوش به زنگی، کاهش احساس درد، احساس گرما و گر گرفتگی ، خارش بینی ، سنگینی دست و پا، رخوت، افت عملکردشغلی و اجتماعی و ...آثار مصرف کراک ایرانی است.

دکتر" مهنوش توکلی فرد" گفت: یبوست مزمن، تیره شدن رنگ پوست، سوءتغذیه، تغییر ساعات خواب و بیداری، خواب آلودگی و چرت زدن در طول روز، افسردگی و در صورت تزریق کراک عوارضی چون آبسه ،عفونتهای پوستی ، کزاز، ایدز و هپاتیت و ... از عوارض مصرف ماده ی مخدر یادشده است.

وی اظهار کرد: معمولا هیچ کس بیش از پنج سال به کراک ایرانی اعتیاد نخواهد داشت زیرا کراک در طی این مدت فرد را به ورطه ی نابودی و مرگ می کشاند.

وی تصریح کرد: اغلب راهی برای درمان وجود دارد به ویژه اگر مدت زیادی از وابستگی به آن نگذشته باشد.

" بوپره نورفین" یا همان " نورجیزک" با نامهای تمجیزک ، اورجیزک، تی دی جیزک و ...به بازار عرضه می شوند.

نورجیزک یک ماده ضد درد مخدر است که علاوه بر مصارف پزشکی و درمانی در سالهای اخیر به طور گسترده ای در درمان اعتیاد نیز به کار رفته است.

به گفته ی دکتر توکلی فرد، برخی از مصرف کنندگان این ماده ی مخدر و برخی از درمانگران ناآگاه ، از فرم تزریقی آن برای درمان اعتیاد و یا جایگزینی مواد مخدر دیگر استفاده می کنند ، حال آنکه فرم تزریقی نه تنها منجر به درمان اعتیاد نمی شود بلکه خود نیز اعتیاد آور بوده و چه بسا موجب می شود شکل ساده تر مصرف مواد مخدر ( تدخینی و خوراکی ) به شکل خطرناک تر آن (تزریقی) تبدیل می شود.

وی اظهار کرد: التهاب لایه داخلی قلب (اندوکاردیت) ، گلگون شدن پوست، افزایش فشار خون ، ریزش مو، آکنه، اختلالات کبدی، بی قراری ، پرخاشگری، چرت زدن مکرر اثرات مصرف نورجیزک است.
وی تصریح کرد: چنانچه از شروع مصرف فرد مدت کوتاهی گذشته باشد ، درمان سم زدایی تحت نظر کادر تخصصی موثر می باشد.

" نجیبه معماری " مشاور خانواده معتقد است، نقش خانواده و مدرسه در پیشگیری از اعتیاد بسیار بسیار حایز اهمیت تر از دیگر موارد تعریف شده است.

وی تصریح کرد : دقت در رفتارهای نوجوانان و کنترل آنان توسط پدر و مادر ، برگزاری کارگاههای آموزشی در رابطه با پیشگیری ، اطلاع رسانی و آموزش از طریق کارشناسان دوره دیده جایگاه ویژه ای در پیشگیری از اعتیاد ایجاد می کنند.

وی افزود: خانواده ها بایستی در رابطه با مواد مخدر جدید اطلاع یافته و فرزندان خود را از ضررهای در انتظار این مواد افیونی آگاه نمایند.

وی تاکید کرد: والدین و مربیان بایستی موضوع اعتیاد را به وضوح برای نوجوانان و جوانان خود تشریح کنند و آنان را به گفتن " نه " در مقابل تعارف دوستان نادوست خود تحت عناوین " باکلاس ، بی کلاس ، بچه ننه و ... تقویت نمایند.

 

منبع : rajanews.com


 نوشته شده توسط گروه خبری روز در چهارشنبه 88/7/29 و ساعت 2:19 عصر | نظرات دیگران()
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کانال تلگرامی اخبار ( یارانه و اخبار جدید )
یارانه مهر واریز شد/ایرانیها 280هزار میلیارد تومان یارانه گرفتند
بازگشایی پایگاه اطلاعاتی آمار طی یک هفته آینده
اطلاعیه شماره 7 ستاد هدفمندی یارانه ها منتشر شد
پرداخت 40 هزارو 500 تومان یارانه اسفند ماه
عناوینی از سایت دولت
نتایج هفته اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها
تصویب نرخهای جدید حمل و نقل
قیمت مصوب انواع نان
قیمت پله های 7 گانه مصارف برق
میزان سهمیه و قیمتهای جدید بنزین و گازوئیل و گاز خودرو
تعرفه های جدید گاز
فروشگاه اینترنتی شما
آغاز به کار سامانه جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار از اول آذر ما
دفاع از قرآن
[همه عناوین(3262)][عناوین آرشیوشده]

بالا

طراح قالب: رضا امین زاده** پارسی بلاگ پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ

بالا